Сила нашої держави – в єдності українських земель.

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель. В Україні 22 січня в честь проголошення злуки Української Народної Республіки (УНР) і Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) в 1919 році відзначається День Соборності.

22 січня також прийнято згадувати і іншу подію, що відбулася в 1918 році – прийняття IV Універсалу Української Центральної Ради, який проголосив повну незалежність УНР.

Переговори між УНР та ЗУНР про об’єднання йшли з жовтня 1918 року. Сам Акт Злуки був проголошений саме 22 січня 1919 року на урочистому зібранні в Києві, на Софійській площі. Єдиним гербом об’єднаної держави став тризуб.  

Державне свято День Соборності України учні нашої школи відзначили урочисто та патріотично. Для школярів 6-9 класів були проведені тематичні уроки національно-патріотичного спрямування: «Єднання заради Незалежності»,«Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг».  Під час інформаційної години, яку провів вчитель історії Колодка І.В., діти згадали важливий момент історичного минулого - День злуки ЗУНР та УНР в одну державу та нинішню боротьбу проти російської агресії, як віхи єдиного процесу боротьби за незалежність України.