«Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття!»

                                                                            Щовесни, коли тануть сніги

                                                                                    і на рясті просяє веселка

                                                                                    Повні сил і живої снаги

                                                                             Ми вшановуєм пам’ять  Шевченка!

 

Сивим попелом забуття припорошує час багато подій. Та є такі події в історії нашого народу, що ніколи не зітруться з пам’яті поколінь. І знову Шевченкова весна прийшла на нашу землю та принесла святкування 203 річниці з Дня народження святого Пророка.

Серед тих визначних діячів, чиї серця, помисли, талант спрямовані на служіння народові, чия душа сповнена високої любові до батьківщини, Шевченко по праву займає почесне місце, бо з таким вогнем у душі захищав свободу і незалежність вітчизни, честь і гідність народу. Безсмертне ім’я великого українського поета і художника Т. Г. Шевченка відоме скрізь як ім’я людини, що віддала своє життя боротьбі за свободу українського народу. 

У святкуванні річниці з Дня народження Т.Г. Шевченка учні та вчителі ЗОШ I-II  ст. с.Угриньківці готувалися заздалегідь. Святкування розпочалося урочистою лінійкою. Учні 6-9 класів підготували літературне читання віршів «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття!»      У проведенні святкування брали участь всі учні школи.  Саме тут найкраще розкрився творчий талант наших учнів.