Любов матері - основа і джерело життя.

Кожної другої неділі травня в Україні відзначається поважне свято - День матері.
Слово "мати", "мамо", "матуся" завжди асоціюється у нас з любов'ю, добротою, ласкою. Мати - найближча людина, яка піклується про нас, незалежно від нашого віку, статусу, сімейного стану, майже єдина людина, яка любить нас безумовною, щирою любов'ю.
День матері - свято любові і поваги, і єдиним справжнім подарунком у цей день є вираз взаємної любові! Любов матері - основа і джерело життя. У цілому світі мірою гідності людини вважається її вдячність матері за життя, за всі її старання, за виховання дітей і за самопожертви.

У ЗОШ І-ІІ ст. c.Угриньківці стало доброю традицією відзначати День матері. Учні школи у святково-розважальній програмі продемонстрували свої сценічні таланти: показали свої вміння у хореографії, учні присвятили чимало віршів своїм матерям, веселили публіку гуморесками, спільно співали естрадних та народних пісень. Неймовірною щирістю запам’яталися віршовані виступи дітей 1-го класу та зворушлива сценка 2-го класу, нестримний сміх викликали смішинки-гуморески учнів 3-го класу. Сльози щастя бриніли в очах матерів під час виступу учнів із хореографічним номером із прапором. Тепла, дружня атмосфера, приємні танцювально-співочі подарунки та щирі посмішки зробили цей весняний день по-справжньому яскравим та незабутнім і додали щасливих нот у життя всіх, хто взяв участь у святкуванні.