Літній мовний табір «Сонячне коло»

В період з 29 травня по 2 червня 2017 року в школі працював літній мовний табір «Сонячне коло». До перебування в таборі у двох групах було залучено 34 учнів. Із вихованцями працювало 8 педагогів. Відповідальною за організацію роботи літнього мовного табору учителем німецької мови Дубчак Н.П. згідно наказу по школі №  20-од від 26.05.17р.  проведені відповідні інструктажі з працівниками табору про відповідальність педагогічних працівників за життя і здоров´я дітей під час відпочинку у таборі, про попередження усіх можливих випадків дитячого травматизму, дотримання вимог нормативних документів.

Завданням мовного табору було показати дітям інший, відмінний від шкільного стиль викладання, який відрізняється від звичного теоретичного підходу до освіти. Саме через таку діяльність діти істотно розширюють свій кругозір і дізнаються багато нового, а головне, мають можливість практично застосувати знання мови, отриманих протягом навчального року, мають можливість спілкуватися іноземною мовою та застосовувати її у різних формах діяльності (ігрових і концертних програмах тощо).

Табір працював з 10.00 до 13.00 згідно режиму  та розробленого плану роботи. Робота мовного табору була організована згідно програми розробленої вчителем.

      Кожний день роботи табору згідно   режиму починався організаційною лінійкою, на якій вчителі ознайомлювали дітей з планом,  загону давалися завдання, які повинні бути виконанні протягом дня. У кінці роботи  підводились підсумки, нагороджувалися переможці конкурсів, вікторин, спортивних заходів.


     Всі виховні заходи, які проводилися, були розроблені відповідно до рівня підготовленості учнів та спрямовувалися на удосконалення розмовної іноземної мови, подолання мовного бар’єру, отриманню мотивації для подальшого удосконалення знань з іноземної мови. У той же час вчитель намагалася кожне заняття поєднувати з відпочинком та грою. Найбільш цікавими на думку дітей були заходи:

-         «Мовний квест»;

-         Екскурсія в ліс;

-         Малювання на асфальті.


       Під час роботи в таборі вчитель Дубчак Н.П. застосовувала у своїй діяльності матеріали, які формують у дитини інтерес до німецької мови: лінгвістичні ігри, прислів’я , загадки, практичні завдання, рухливі ігри,  вірші та пісні, настольні ігри і т. д. і направлені на сприяння у дітей розвиткові розумово-емоційної активності, збагачення словникового запасу, тренування пам’яті, вміння жити і працювати у колективі, розвивати ініціативу, волю дитини.


Найбільш активними учасниками у проведенні заходів у таборі були Мельник Олена, Ронталюк Анастасія, Білий Максим, Мазур Ростислав, Добіль Ніна, Біла Юлія, Кравець Христина, Пасовистий Юліан, Лендєл Тетяна.